Vinterkläder

24    O  k   t    o     b      e       r



Imorse när jag vaknade var jag så grymt trött. Vet inte riktigt varför jag var så trött men jag tog mig ändå upp för att skjutsa Kevin till skolan. När jag kom hem igen la jag mig i sängen och ställde klockan så jag skulle kunna sova en timme till. Funderade på om jag skulle åka och gymma men kom fram till att jag kunde gott ta en vilodag idag. Efter att ha sett några avsnitt vänner så ringde Grazi och frågade om jag skulle med till Juliana. Vi åkte dit och jag tog med en vänner dvd. Eftersom det inte blev av att titta på det igår så såg vi idag istället. Juliana hade gjort lite pasta så vi käkade det också.

Efter att ha hämtat Kevin på skolan och fått honom att börja med läxorna drog jag iväg en kort stund till en klädaffär en bit härifrån. Juliana hade tipsat mig om en affär vid namn ROSS där dom säljer märkeskläder och annat billigt. Vissa säger att det är en B-affär men jag åkte dit ändå i hopp om att hitta en jacka till bra pris. Det var inte alls en sådan B-ig affär det fanns faktiskt en hel del kläder jag skulle tänkas kunna ha. Dom sålde t.ex. calvin klein tröjor för runt 50kr. Åkte hem efter ett tag och när jag kom hem var ingen hemma eftersom Mark hade åkt med grabbarna till tandläkaren. Efter en kort stund kom dom hem igen och nästan direkt åkte vi iväg till en affär vid namn Sports Chalet. Åkte dit för att kolla på vinterkläder. Trott det eller ej men vi skulle köpa vinterkläder i Californien. Nä så illa är det inte riktigt men eftersom vi ska till bergen i helgen så behövs den här typen av kläder. Det var dock till störst del jag som behövde kläder. Dem andra hade det mesta redan. Hittade på en jacka och ett par täckbyxor som båda var nersatta till halva priset. Samanlagt gick allt mitt på ca 1000kr. Så jag kom undan rätt bra ändå. Vill inte lägga ut för mycket pengar heller eftersom jag inte kommer använda jackan och byxan så mycket.

På vägen tillbaka från sportaffären svängde vi in vid Hacienda. Mark hade nämligen lovat att vi skulle käka mat. Det blev en mexikansk restaurang. Jag beställde en Fajita quesadilla med stek inuti, det var riktigt gott! Jag har verkligen blivit fast i quesadilla på mexikanska restauranger. Under tiden vi käkade så ringde Gabby och frågade om jag ville hänga med henne till ett ställe i Castro Valley. Hon skulle kolla efter öppettider på något tatueringsställe där. Hon har tydligen fått för sig att göra en tatuering. Det skulle jag också vilja göra med det skulle vara så himla svårt att komma på vad man skulle göra. Gör man något så måste det ju betyda nånting. Man kan ju inte göra som vissa tjejer gör, tatuerar nått kiniesiskt tecken som de inte ens vet vad det betyder. Tackade nej till att följa med, var så himla trött och ville bara komma hem.

Kom hem vid 8-tiden och sen dess har jag ritat lite samt tittat på teve. Ska nog ta och se prison break avsnitt 5 nu som jag inte hunnit se ännu.

Hoppas allt är bra med er. Här är det bra som ni märker.
Ps. Det börjar bli torrt med kommentarer igen Ds.

Kram

R

Tisdag

23    O  k   t    o     b      e       r



Tisdagen börjar lida mot sitt slut och det är väl dags för mig att summera dagen. Drog till gymmet direkt efter att jag skjutsat Kevin till skolan. Skulle ha en session med Anthony men han ställde in den pga... nånting? Åkte dit ändå och körde själv istället. Var ett tag sedan jag körde rygg så gjorde det idag. Efter träningen åkt jag och Grazi hem till Juliana. Hon ringde oss nämligen och sa att hon gjort mat åt oss, riktigt trevligt! Åkte dit och hjälpte henne göra klart det sista. Det blev brasilianskt ris och kötbullar. Riktigt gott ris må jag säga. Efter maten var vi tvungen att åka för vi hade båda barn att hämta upp runt 2 tiden. Hämtade Kevin och hjälpte sedan honom kolla igenom hans väska efter saker han behövde göra. Det är bäst att jag kollar igenom väskan för man vet aldrig, alltid kan finnas någon ihopknövlad lapp som är viktig. Ibland är det ingen ordning på honom. Det är därför jag finns här för att försöka styra upp det hela. Medan Kevin gjorde sina läxor tog jag det mest lugnt framför datorn.

Senare på eftermiddagen ringde Gabby. Hon undrade om vi kunde hitta på något nu när hon är tillbaka. Vi bestämde att träffas runt 7-tiden vid Hacienda. Käkade mat lite snabbt med familjen och åkte sedan till Hacienda. Hängde där med Gabby ett tag och snackade massa skit. Hon är fortfarande lite jetlaged stackarn. Inte så konstigt när hon kom i södangs. Jag var fan jetlaged en vecka efter jag kom, Haha. Vi bestämde att åka in till San Francisco på lördag om två veckor. Inte den här lördan eftersom jag ska till bergen. Vi bestämde även att börja kolla på priser och datum för att åka till Hawaii. Vi har nämligen tänkt att åka på en veckas semester till Hawaii någon gång runt februari, mars. Det kommer bli riktigt grymt!

Micke frågade mig hur det gick igår på auditionen. Jag ställde inte upp i auditionen utan var bara där som moraliskt stöd till Juliana. Visst det skulle säkert vara jättekul att vara med men jag har som sagt aldrig gått på dans eller teater så det skulle nog inte funka så bra ihop. Det var dock kul att kolla på dom andra. Det gick inte jättebra för juliana på dansen men sången tyckte hon det gick bättre på. Resultat om vilka som går vidare får vi dock inte veta förän på fredag eller lördag. Blev faktiskt lite sugen på att vara med ändå. Kanske går på nån audition nån gång i framtiden. Då har man iaf lite mer tid att förbereda sig.

Imorn blir det gym igen. Undra vad jag ska ta och köra då? kanske blir armar ändå men det beror på om träningsverken i triceps har försvunnit. Efter gymmet blir det kanske några avsnitt vänner hemma hos Juliana. Jag köpte ju tidigare 4 dvd's med vänner och Juliana är vänner-fanatiker precis som jag så jag har lovat henne att vi ska kolla på det.

Är riktigt tveksam hur jag ska göra med halloweendräckt-köpet. Guy Fawkes dräckten kostade visst $50 och jag vet inte om det är värt så mycket? Den är ju cool och så men är det värt det? Aja får se hur jag gör med det. Nu ska jag
koppla av med lite musik och eventuellt ett avsnitt av vänner.

Sorry för det tråkiga inlägget men hade inte så mycket att skriva. Fast är väl bättre att jag skrivet nått än inget alls?

Ha det så bra nu allihop. Tänker på er!

God natt!

R


image119

"The Wizard of Oz"

22    O  k   t    o     b      e       r



Ska snart åka iväg med Juliana till Pleasanton. Hon ska provspela för musikalen "The Wizard of Oz". Hon försökte få mig till att gå på audition också men jag sa nej. Alla verkar tycka att jag kan sjunga bra och därför ville hon att jag också skulle provspela. Jag själv tycker inte att jag är så bra så jag avstår. Dessutom måste man kunna dansa och spela bra teater för att vara med i en musikal.

Juliana ringde precis och lovade mig och Grazieli hamburgare efter auditionen. Den tackar vi för! :)


image118



Måndag morgon, rätt trött.

22    O  k   t    o     b      e       r



Måndag morgon och jag har precis skjutsat Kevin till skolan. Trött som en gnu är man och klockan är bara ca 8 am. Idag har Kevin kort dag i skolan, han slutar 12. Så frågan är om man ska orka ta sig till gymmet innan? Eller kanske är bra med en vilodag idag. Äsch jag vet inte.. vill ju träna =)

Igår hände inte så mycket precis som jag förutspådde. Låg inne i mitt rum nästan hela dagen och såg på olika serier. Var ut ett tag med Kevin och sprayade gravstenarna vi gjort av kartong. Nu är dom sprayade och torra så idag ska vi förmodligen skriva på dom. Jo justja. Glömde ju skriva om för några dagar sedan då jag och Kevin gick genom En corn-maze. Det var en stor Labyrint i ett majsfält. Man fick en karta osså skulle man gå igenom hela skiten.

     

image113


Justja, fick pengar insatta av mamma och pappa igår. Så nu kan jag köpa jacka och byxor till helgen. Behöver nog det eftersom vi ska till bergen. Tahoe heter stället och ska tydligen ha fina skidbackar. Tack så mycket för pengarna mammsen och pappsen :)

Testade gratis-tv-tjänsten Joost som grundarna av skype har utvecklat. Rätt bra program där man kan se massa olika program. Vet inte hur bra det funkar i Sverige men det kan ju vara värt att testa..  ladda ner det här

Ska få i mig nått nu sedan eventuellt ringa Juliana och se om hon vill hitta på något.
Skriver förhoppningsvis mer ikväll.

Ha det bäst
R

Gym, gym, gym!

21    O  k   t    o     b      e       r



Söndag morgon och klockan är lite efter 9:30am. Trött är man men vem är inte det på en söndag. Var tvungen att gå upp i en skaplig tid då jag ska vara på gymmet kl. 11am. Har en av mina sessions idag med Anthony. Köpte ju 3st i samband med köp av meddlemsskapet. Ska förbereda mig lite nu, käka oatmeal och sånt gott! Det är faktiskt rätt gott om man har nån sorts sylt i :)

återstår att se vad som händer idag, troligtvis inget jättespännande.

image112

Rätt trött såhär på morgonen!

Ska fixa mitt oatmeal nu.. så länge kan ju ni gotta er med en norgehistoria!

Ole bad den stora stjärnan om en autograf. Denne tittade på den lilla lappen han fått och sa:
"Ska jag verkligen skriva på den här skrynkliga lilla lappen?"
"Ja, jag renskriver det sen när jag kommer hem."


R

2 månader...

20    O  k   t    o     b      e       r

Shit vad tiden går snabbt. Idag är det alltså hela två månader sedan jag åkte från Arlanda till New York. 1/6 del av ett år har alltså gått och bara 5/6 delar återstår. Känns som man hunnit göra så himla mycket på dessa två månader. Mer än vad man gjort på flera år nästan. Det är bara att njuta av tiden här och det är verkligen inget jag ångrar att jag gav mig in på.

Ska försöka hålla mig kort idag. Dels för att jag inte gjort sådär hemskt mycket idag men också för att jag är så trött och måste sova.

Idag har det till störst del varit en slödag. dvs bara varit hemma och tagit det lugnt. Det ända fysiskt ansträngande jag gjort idag är att lira trummor och åka bräda. Övade lite idag på Kevins skateboard. Vill verkligen lära mig fast det är inte direkt lätt. En ollie sätter man lätt iaf, stillastående. Med fart blir det lite svårare. Vingligt i början vafan men det kommer. Skulle nästan behöva en egen bräda så jag kan köra när som helst. Lirade lite på Kevins trummor också. Kul att lira det var ett bra tag sen sist. Visst sitter några gamla takter kvar men inte är det mycket.

image110



Såg en film nu på kvällen som var rätt bra. History of The World: Part 1 hette den. Rekommenderas för den som gillar monty python humor. Läs mer här

Nu har man hittat ett nytt bra band igen. Måste bara rekommendera dom. Det är nästan lite i stil med 30 seconds to mars men ändå inte. Dom heter The Red Jumpsuit Apparatus och kommer från Jacksonville i Florida. En låt som är specieltt bra är Guardian Angel. Här är videon till den. Dock rätt dåligt ljud men kunde inte hitta nån bättre på youtube. Finns dock bättre ljud på deras myspace: http://www.myspace.com/redjumpsuit

image111

Halloween costume på G?

19    O  k   t    o     b      e       r



Som jag tidigare skrivit så är det en stor halloweenhysteri här i USA. Istället för att stå och titta på när hysterin pågår kan man lika gärna bli en del av den. Därför åkte jag och Kevin till olika butiker för att titta ut en dräckt. Det finns så mycket olika sorters så det är svårt att bestämma sig. Det finns dräckter för alla åldrar men även för hundar och katter. Nu har Kevin iaf bestämt sig vad han ska vara. Det blir maffiatemat. Han ska köpa en dräckt och gå runt som feta italienska maffiabossen. Inte feta men ni förstår vad jag menar. För mig däremot lutar det nog mer mot Guy Fawkes dräckten precis som jag skrev igår. Det är ändå över en vecka kvar så nog hinner man få tag i något.

Dagen i övrigt har varit rätt seg. Var på gymmet i två timmar innan jag hämtade Kevin i skolan. Alltid segt att komma dit men det är såå värt det efteråt. Fram mot kvällningen när Mark kom hem drog vi ut och käkade precis som alla andra fredagar. Idag blev det en Mexikansk restaurang. Jag käkade någon slags Burrito med kyckling i. Gott var det i alla fall.

Nu på kvällen såg vi en film "Artificial Intelligence" eller "AI". Har ju sett den några gånger förut men den är rätt bra så det går att se igen. Rätt svårt att hitta på bra filmer som inte är rated "R". Kevin får nämligen inte se sådana. Folk här i USA är väldigt noga med att följa åldersgränssystemet. Under filmen ringde Juliana och Grazi och frågade om jag ville komma och se film eller spela kort. Kände verkligen inte för det då jag knappt varit hemma och tagit det lugnt på kvällen de senaste dagarna.

image109   image108

Imorn är det lördag och då får man äntligen sova ut. Eller sova ut vet jag inte, det går inte att sova längre än 9:30 typ vet inte varför. Det är väl att man har kommit in i en viss dygnsrytm som gör det.


lite svar på kommentarfrågor:

Micke: Kevin spelar fotboll dvs soccer.
Tomas: Brasilianska läsken drack jag innan jag slutade med att dricka läsk.



Ska ta och se senaste avsnittet av "Ett gott parti" nu. Rätt bra för att vara svenskt faktiskt. Fast man stör sig på att Jan Malmsjö's karaktär är så jävla dum. Haha..

God natt!

R

Flat tire

18    O  k   t    o     b      e       r


Vissa dagar är bara för långsamma medan andra går för snabbt. Den senaste tiden har det varit mycket av dagen-går-snabbt-varianten. Idag t.ex. började dagen som vanligt med att jag körde Kevin till skolan. På vägen tillbaka kändes bilen kostig att köra och när man släppte ratten styrde bilen kraftigt åt höger. Efter nån minut började det dessutom låta så jag förstod att något var galet. Som tur var så var det inte så långt kvar hem. Väl hemma kunde jag konstatera att höger framdäck var helt platt. Punktering helt enkelt. Ringde Mark och frågade om han hade nått extradäck. Det fanns ett "temporary tire" under golvet i bagageutrymmet. Ett temporary tire (tillfälligt däck) är mindre än ett vanligt och får bara användas i verkligt behov. Med det får man t.ex. inte överstiga 50mph (80km/h). Bytte däcket och åkte sedan till Big O Tires, en däckverkstad här i Livermore. Där konstaterade man att det inte gick att laga däcket utan det var tvungen att bytas ut mot ett nytt. Efter 20 minuter var det klart och jag kunde åka vidare. Hela kalaset gick på $142 (~900kr) med däckbyte och 3 års försäkring. Det betyder att om jag skulle få punktering igen kan jag komma dit och byta däck utan kostnad. $142 är ändå rätt mycket pengar och som tur var så betalade Mark, snäll som han är.

Efter att ha varit ute i några timmar och inte fått i sig någon frukost så åkte jag hem. Tog och lagade lite oatmeal eftersom det går snabbt, är nyttigt och man blir mätt av det. Efter det åkte jag iväg igen. Den här gången för att fixa ett bankkonto. Kände att det behövde fixas då det blir mycket lättare för Mark att föra över pengar till mig. Var på banken i över en timme. Tog sån nedrans tid bara för att jag inte fått något social security number än. Det gjorde inte processen snabbare heller att tjejern jag snackade med aldrig hade skapat den här typen av konto förut. Alltså ett utan social security number. Hur som helst så har jag ett konto nu och om 7-10 dagar får jag hem kontokortet. Känns mycket bättre att ha pengar på kortet än att gå runt med massa i plånboken.

Timmarna gick snabbt så helt plötsligt var jag tvungen att hämta Kevin. Hämtade honom och åkte tillbaka hem. Lagade snabbt i ordning lite mat till mig själv eftersom jag inte hunnit äta något riktigt. Det blev kyckling med ris, proteiner, viktigt! Efter maten åkte jag och Kevin till Dublin för att kika in en Halloweenaffär. Måste ju hitta på nån bra dräckt inför halloween. Här går nämligen både stora som små och Trick n' treat:ar. Så även jag. Jag kan säga att det blev inte lättare av att ha varit där. Finns så mycket olika saker. Vissa dräckter är rätt dyra och det känns som man inte vill lägga ut för mycket pengar på en enda dag av firande. Man tänker ju som en svensk, inte som en amerikan. Amerikaner som för övrigt är helt sålda på Halloweenkonceptet. Funderar dock på en därckt med karaktären "Guy Fawkes eller V" i filmen "V for Vendetta" han är riktigt cool faktiskt.

image107

Jo föresten. Det blev ingen träning igår. Anthony, tränaren, kunde inte av någon anledning så vi flyttade fram det till idag. Oturligt nog kunde inte jag idag så jag ringde honom och sa det. Nu är det framflyttat till på söndag så hoppas det blir av då. Idag blev det en dags uppehåll från gymträningen som sagt men det kan vara bra det också. Imorn kör jag igen. När man väl kommer dit och tränar så är det guld, skönt som fan!

När jag ändå är inne på V-spåret måste jag säga att det är en ruggigt bra film som jag rekommenderar starkt. Nu bara för att jag började tänka på den så blev jag lite sugen att gå och hyra den. Kanske tar och gör det.

Ska dra och hemta Kevvan på Fotbollen nu, sen får vi se vad som händer ikväll.
Ha det så bra allesammans och försök att memorera V's vers:

" Voila! In view humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the ?vox populi? now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a bygone vexation stands vivified, and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin, van guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it?s my very good honour to meet you and you may call me V "




R

Nu kör vi...

17    O  k   t    o     b      e       r


Hej alla ni välbekanta och lite mindre bekanta som läser denna blogg. För det första så vill jag ursäkta mig för att det inte blivit så mycket skrivande den senaste tiden. Jag har lovat hit och dit att jag ska skriva men det har inte blivit av. Dels på grund av att jag hela tiden har haft annat att göra men också för att jag varit lite lat.

Anyway.. Livet i den för tillfället småregniga staden Livermore flyter på och dagarna rusar förbi i en hiskelig fart. Mestadels beroende på att man hittar på en massa roliga, spännande, intressanta, och lärorika saker. De senaste två veckorna har det hänt en hel del av både bra och mindre bra saker. Av olika anledningar kan jag inte skriva om allt som händer men det hoppas jag ni har förståelse för. Här är i alla fall lite av det som hänt:

Under de senaste två veckorna har det blivit en del biobesök. Några filmer jag varit på är följande: "The Heartbreak Kid", "Eastern Promises", "The Kingdom". Den förstnämnda rekommenderar jag starkt. Innan jag var på den var jag faktiskt lite skeptisk. Vanligtvis brukar jag inte gilla Ben Stiller men i den här filmen var han kung! "The Heatbreak Kid" är en av de bättre amerikanska komedier jag sett och får en verkligen på gott humör. Lite coolt är det också att den freeway som Ben Stiller och hans flickvän i filmen åker på är I-580. Den freeway jag åker på rätt ofta för att komma till bl.a Dublin.


image90 image91 image92

Söndag den 7;e oktober åkte Gabby hem till Sverige efter att ha varit här i ett år. Hon stannar dock bara i Sverige i 2 veckor och kommer sedan tillbaka hit igen. Hon ska förlänga sitt au pair år med 6 månader. Det är skitkul faktiskt då hinner vi hitta på fler roliga saker. Dagen innan Gabby åkte, på lördagen, tog vi min bil och åkte in till San Francisco. Eftersom jag aldrig kört till San Fran så var det tänkt att vi skulle ta Gabbys bil och hon skulle köra. Självklart så gick inte det eftersom precis den dagen hade hennes värdmamma tagit den bilen. Fastän hon knappt använder Gabbys bil så skulle hon göra det just den här dagen. Hur som helst tog vi min bil och jag fick för första gången köra in till San Francisco. Det jag kan säga av den turen är att: DET ÄR HELT JÄVLA CRAZY att köra inne i San Francisco. Så många bilar och olika vägar. Man måste verkligen vara uppmärksam hela tiden. Jag förstår mig inte på Gabby. Hon säger att det är lättare för henne att hitta runt i San Fran än hemma i Örebro. Hur nu det är möjligt. Väl inne i San Francisco parkerade vi rätt nära Union Square. Sedan gick vi runt i olika butiker i någon timme för att till sist hamna vid Jamba Juice. Fick tag i två par jeans, ett par från Levis och ett par från American Eagle. Jeans från Levis är såå mycket billigare här än i Sverige. Levis-jeans tillverkas ju som sagt i San Francisco så det kan ju ha en inverkan på priset.


Förra veckan började Kevin med ett bild/konst-projekt i skolan. Vet inte exakt vad det går ut på mer än att han ska ha gjort klart 10 olika saker till någon gång i December. Hur som helst så åkte vi till en sorts hobbyaffär för att inhandla saker Kevin skulle komma att behöva. På affären fick jag någon sorts inspiration och fick för mig att köpa ett block och ett par blyertpennor. Jag hade väll i baktanke att eventuellt se om jag fortfarande hade lite kvar av den tecknartalang jag hade när jag var yngre. --- Senare på kvällen började jag rita. Tog ett tag innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle rita av men till slut blev det en bild på Eva Cassidy. (Sångerskan som sjunger bl.a. Over the rainbow, fields of gold och songbird). Den kvällen kom jag en bit på teckningen. Fortsatte dagen efter och det började ta form mer och mer. Det kändes att takterna fortfarande sitter i även om de behöver övas upp. Fortsatte även den tredje dagen och tillslut var allt klart... utom munnen. Munnen som ser så simpel ut att rita men som är så himla svår. Munnen är den del som betyder nästan mest av bilden. Den ger så många olika intryck och bara ett litet streck fel kan ändra uppfattningen. Jobbade ett bra tag på den men till slut fick jag till det hyffsat bra. Har tyvärr ingen scanner men här är så bra bild jag lyckats ta med digitalkameran:

image93     image94
Min bild (större bild)                                Orginalbild (Större bild)


Micke undrade i ett tidigare inlägg varför jag har träningsverk? Det säger nog sig självt egentligen men bara för att förtydliga så är det för att jag har börjat gymma. Äntligen eller hur? För lite mer än en vecka sedan åkte  jag och Grazi till ett gym i Pleasanton, ca 10-15min körning från Livermore. Vi snackade lite med en som jobbar där och fick 7 testdagar på gymmet. Efter det har vi varit där nästan varje dag. En gång kom en som jobbar på gymmet fram och frågade om jag behövde hjälp eller undrade över något. Jag sa att jag skulle vilja lära mig lite mer om vad man bör äta när man tränar för sånt kan jag inte så mycket om. Dessutom sa jag att jag vill lära mig lite mer om hur ett bra träningsprogram kan se ut. Han sa att vi kunde sätta upp en tid för en gratis introduktion så han kunde gå igenom lite saker med mig.

image96image95image97

  Vi hade introduktionen och han förklarade lite vad som är bra att äta.. sedan visade han mig runt på gymmet och även hur vissa maskiner fungerade. Efter det visade han mig att man kan köpa "sessions" på gymmet då man jobbar med en personlig tränare. Det är visserligen rätt dyrt men säkert bra. Hur som helst så får man en gratis session när man bli meddlem på gymmet. Detta så man ska se hur det är och eventuellt köpa flera.
  Jag hade min session för några dagar sedan och jag måste säga att det var verkligen skitbra. Efter den började jag fundera på om jag skulle köpa några sessions. Jag sa till tränaren Anthony att jag skulle tänka på det.
  I helgen som var ringde Anthony till mig och undrade om jag tänkt mer på att köpa sessions. Han sa att ett bra alternativ är att köpa 6 sessions för då hinner han gå igenom typ allt och sedan kan jag fortsätta på egen hand. Han erbjöd mig även ett lite billigare pris.
  Igår var jag till gymmet och betalade meddlemsskapet, eftersom de 7 dagarna var slut. Registrerade mig tillsammans med Grazi och Juliana. Det var bra att vi gjorde så för då kunde vi dela på meddlemspriset. Jag köpte även 3 sessions som jag kan använda när jag vill.
  Imorn den 18;e oktober har jag min första session. Det är klockan 11:00am och innan det ska jag hinna få i mig lite "oatmeal" vilket är motsvarigheten till "havregrynsgröt" i Sverige. Sen jag började träna har jag nämligen blivit nyttig. Dricker inge läsk, håller mig borta från "junkfood" och äter inge godis. Dricker för det mesta vatten till maten och försöker äta mat med mycket proteiner i. Därför blir de mycket: ris, pasta, kyckling, kött, sallad. Kör även sit-ups, armhävningar + några andra övningar innan jag går och lägger mig och även ibland på mornarna. Ska försöka hålla den här livsstilen ett bra tag nu.. det behövs nog när man är i USA!

Nu har jag faktiskt inte hyrt så mycket filmer, hör och häpna! Däremot så har jag köpt några. För några dagar sedan köpte jag en dvd-box med childs play filmerna, var bara tvungen att ha boxen, den var så cool. Igår när jag var på Stoneridge Shopping Mall så köpte jag också några filmer. Där köpte jag 4 dvd's med vänner. Det var fyra som jag inte vet inte jag kan få tag på i Sverige.. dom hette: "The one with all the birthdays", "The one with all the weddings", "The one with all the babies" och "Friends the series finale (exclusive limited edition)". Vänner är ju så jävla kung så man måste ju bara ha det mest som tillhör serien!


  


I söndags åkte jag in med 4 brasilianska au pairer till Berkeley, rätt nära San Franciso. Vi åkte mest dit för att kolla efter en brasiliansk restaurang som skulle finnas där. Efter ett tag hittade vi fram till restaurangen. Jag beställde nån sorts sandwich med tillhörande brasiliansk läsk. Det hela var riktigt gott faktiskt! tjejerna tyckte dock att stället inte var så bra och att maten inte var så som den är i brasilien. Rätt svårt för mig att veta. Jag åt bara och såg glad ut.. det smakade ju gott så varför inte? Efter vi käkat vandrade vi vidare mot "University of California" ett av de större universiteten i Californien. Vi gick mest dit för att se hur det såg ut. Efter det vandrade vi vidare mot downtown. I downtown finns det grymt mycket affärer. På många ställen är det dock rätt dyrt men jag ska lätt tillbaka dit. Så många affärer jag inte hann titta i som jag vill gå till. För övrigt är Berkeley till störst del känd för sin hippiekultur. För kanske 20 år sedan var hippikulturen som störst där. Den finns fortfarande kvar men i mindre skala. Rätt skön stad faktiskt. Runt 9pm tog vi bart'en tillbaka till Pleasanton. Där hände en lite wierd grej. Jag var pissnödig så var tvungen att gå på toaletten. Jag går till toaletten och väntar på att det ska bli ledigt. En man kommer ut och då tror ju jag självklart att det ska vara ledigt så jag går fram mot dörren. Där inne står det en man, jag hann inte se vad han gjorde för rätt som det var kom en annan man bakom mig och knuffade bort mig. Han sa: "du kan inte gå in där det är redan en person där" sen så drog han upp jackan och sa "jag är från security". Jag ville inte tjaffsa så jag lät han såklart gå in på toaletten före mig. Men nog tyckte jag att det var konstigt att två män var inne samtidigt på en toalett som var för en person. Visst nu får ni tankar att dom är bögar men så var nog inte fallet. Det hade snarare något med droger att göra. Det gick att dömma på hur dom agerade. Det var inte slut där... utan när vi var på väg ut från stationen så ser jag att Juliana har gått till en väktare och berättat vad som hänt. Så de tar fast mannen och håller kvar honom i väntan på polis. Vi var såklart tvungna att stanna och vänta också för att berätta vår version av vad som hände. Polisen gav mig två alternativ. Antingen så kunde dom ta in den här personen och sedan kunde vi göra upp i rättssalen eller så kunde polisen prata vett med mannen och sedan låta honom gå. En puff på axeln tyckte inte jag var något värt att ta till rättssalen så jag sa att han kunde låta honom gå. Ni förstår i USA får man inte röra en person utan medgivande. Är det fel person kan den stämma dig.. helt galet! När allt var klart lämnade vi tågstationen och åkte hem.

    
På BART'en                På restaurangen


Amerikanerna är verkligen galna i Halloween. Redan i september kunde man hitta halloweenprylar i butikerna. De köper massa olika saker, dekorerar ute och inne. Jag tycker det är helt sjukt. Allt detta för en dags firande. Anita berättade för mig att hennes värdfamilj har spenderat ca $3000 (19000kr) på halloweensaker de senaste 3 åren. Helt sjukt! I min värdfamilj är det inte lika mycket saker. Det är ett fåtal men det räcker liksom. Sen så har även jag och Kevin börjat göra egna dekorationer. Det är faktiskt rätt kul att göra egna saker och vara lite kreativ. Vi har gjort.. gravstenar av pappkartonger som vi ska måla gråa och skriva saker på. Dessa ska sedan stå i trädgården. Jag har gjort små spöken av vit karton som vi har hängt upp på framsidan. Sen så har vi även gjort en sorts låtsasgubbe. Vi har tagit några av Kevins gamla kläder och fyllt dom med papperstidiningar. Byxor, t-shirt, skor, handskar och en plastpåse fylld med tidningar som huvud. Sen på halloween har vi tänkt lägga ut den här gubben på garageuppfarten. Förhoppningsvis lyckas vi skrämma några barn :) Vi har även dekorerat lite inne med ljus och liknande saker.. riktigt mysigt.




Nää men nu känns det väl ändå som jag fått till en hyffsat bra uppdatering.. orkar nog inte skriva så mycket mer just nu.. ska försöka uppdatera bloggen varje dag nu framöver. Det är uppskattat när folk lämnar kommentarer då vet man vilka som läser bloggen och följer mig här borta :)

Nu ska jag nog ta och se några vänneravsnitt och sedan försöka komma i säng. Imorn blir det gymmet igen. Det är så skönt att träna! Sen får jag se. Nä men ha det så jävla bra nu alltså. Saknar er folk där hemma, alla som jag känner. Hoppas ni har det bra. Kram på er!

God kväll!

R

Löften är till för att brytas!

13    O  k   t    o     b      e       r


Hey guys! jag lovade ju att skriva imorse men det blev inte av. Ber så mycket om ursäkt för det!
Har varit borta med några brasilianska vänner hela dagen och kom hem rätt sent så har inte haft tid att skriva. Jag vet att det är många som vill höra hur det går för mig och det är såklart väldigt kul. Jag lovar att inte hålla er på halster för länge. Imorn efter att jag skjutsat Anita till tågstationen så ska jag ta mig i kragen, sätta mig ner och bikta mig inför er. Den här gången lovar jag dock inget även om det med största sannolikhet kommer bli så som jag sagt.

(skrivet av en trött grabb med träningsvärk i hela kroppen)

GOD NATT!

R

Var bara lugna!

12    O  k   t    o     b      e       r


Var bara lugna gott folk. Det är ingen bloggstrejk här borta i staterna det är bara jag som haft lite mycket den senaste tiden. Ska inte sticka under stolen med att jag dessutom varit rätt blogg-trött om man så kallar det. Just nu är klockan runt 17:20 och så fort Mark tränat klart i garaget ska vi iväg och käka! Kan dock lova er en sak: Ikväll eller imorn på morgonen ska jag skriva blogg! Blir ni glada då?

Alla ni som läser bloggen och som inte kommenterar eller väljer att vara anonyma: skulle vara kul att få veta vilka ni är.. om ni inte vill skriva det i kommentarerna kan ni ju maila det.. min mail är som vanligt:
[email protected]

Som sagt.. skriver mer senare.. Ha det!

R

Morning 8:13am

3    O  k   t    o     b      e       r


Precis lämnat Kevin i skolan. Sitter här och försöker klura ut vägen till Stället där man fixar ett SSN. SSN betyder Social Security Number och är ungefär Sveriges motsvarighet till personnummer. Kommer behöva ha ett sådant när jag ska öppna bankkonto och när jag fixar CA körkort..

Just nu sitter jag och lyssnar på "Eva Cassidy - True Colors" och ska snart pallra mig in till köket för att fixa fram lite frulle.

Oh Yeaah!

R

Bra sångerskor!

2    O  k   t    o     b      e       r


Helt underbara sångerskor som jag bara måste tipsa om:

image84  image85  image87

image88  image89


1. Eva Cassidy
2. Tracy Chapman
3. Suzanne Vega
4. Jewel
5. Joni Mitchell


Tracy Chapmans låtar är så jävla bra skrivna!! OBS! OBS!

Alla låtar jag hört hittils med dessa artister har varit
grymma.. här är några av de bästa låtarna:

# Eva Cassidy - Time is a healer
# Tracy Chapman - Across the lines
# Tracy Chapman - Behind the wall (acapella låt)
# Jewel - Foolish Games
# Suzanne Vega - The Queen And The Soldier
# Joni Mitchell - Night Ride Home

Väntan är över...

1    O  k   t    o     b      e       r



Hej alla glada förväntansfulla människor som sitter där hemma i stugorna och bara suktar efter en uppdatering av min blogg. Har märkt på reaktioner från flera håll att det tydligen är rätt viktigt att jag skriver i bloggen lite då och då. Detta så att de kan hålla sig uppdaterade om vad som händer här borta. För vissa har det tydligen även blivit ett sorts beroende att varje dag gå in och läsa här. Tänker dock inte nämna några namn. För dessa personer måste de senaste 6 dagarna (sen jag senast uppdaterade bloggen) varit rätt jobbiga. Besök på bloggen varje dag... men inget nytt *ugh*. Men nu är deras väntan över för här kommer en ny och fräsch uppdatering:


Fredagen den 28 september var en rätt mulen dag. Inga förväntningar på dagen fanns över huvud taget och dagen började som alla andra veckodagar. Med den vanliga morgonproceduren: Organisera Kevin inför skolan, skjutsa honom till skolan & åka hem. Det blev att jag stannade hemma ända tills jag skulle hämta honom. Mycket beroende på att jag fortfarande hade den nedrans förkylningen som inte ville ge med sig.
    Tiden gick och när klockan slog 2:10 var det dag att åka iväg och hämta Kevin. På vägen hem i bilen kom Kevin med den eviga frågan: Vad kan man hitta på idag då? Dagen innan hade jag varit med "min" bil på förbesiktning och under tiden bilen checkades så vandrade jag runt i området. Inte långt ifrån Ford låg ett ställe vid namn Boomers. Boomers är en någon typ av nöjesgrej där man kan: spela minigolf, åka go-kart, spela laser-tag, åka bumper boats och mycket mycket mer. Hur som helst så hade jag berättat för Kevin om det här stället dagen före och det kom han självklart ihåg. Därför frågade han mig: Can we please go to Boomers? I think it would be fun! Visst tänkte jag så vi ringde Mark för att se att det var okej.
    Vid halv 4 var vi framme vid Boomers. Kevin föreslog att vi skulle börja med minigolf så det gjorde vi. Det var rätt häftiga banor med palmer och vattensaker runt omkring. Redan efter 9 hål började Kevin bli lite sur. Det gick inte riktigt så bra för honom som han hade velat. Konstigt nog gick det bättre för mig och jag brukar vara kass på nya banor. Vi spelade klart golfen snabbt och gick vidare till något som Kevin kanske skulle tycka va roligare. Nämligen laser-tag. Just då var det bara jag och Kevin som ville köra laser-tag. Det hade såklart varit roligare att vara flera men det gick bra ändå. Kevin vann tillslut så då var han nöjd! Laser-tagen låg i anslutning till spelrummet så efter laser-tag matchen så spelade vi lite på de olika maskiner som fanns. Det fanns hur många spelgrejer som helst och det hela gick ut på att på varje maskin kunde man få olika bra med poäng. Antalet poäng man fick var också antalet "tickets" man fick ut som "vinst". Dom här "ticketsarna" skulle man sedan samla och byta ut mot olika "riktiga" vinster som fanns bakom kassan. Det fanns allt från små tuggummin till Playstation 3. Vi spelade bara ett kort tag och gick sedan ut för att åka go-kart. Kevin vara lite orolig att han inte skulle kunna åka för sist han var där var han för kort. Den här gången fick han dock åka och det var han så himla glad för. Vi åkte 3 gånger och sen var vi tvungen att bege oss hemåt. Jag vet att han hade velat åka fler gånger även om vi inte hann det då. Han har nämligen tjatat om det några dagar efteråt. Jag sa till honom att säkert hinner blir fler gånger.
    Vi kom hem från Boomers runt klockan 7. Hemma väntade Mark med bilen för vi skulle åka iväg och käka. Idag fick jag bestämma ställe och då blev det såklart Ale House. Gillar det stället, dom har så goda hamburgare där! Käkade upp maten och direkt efter drog jag hem för att göra mig klar att åka iväg igen. På kvällen skulle jag nämligen möta upp gabby i Hacienda för att gå på bio. Gabby hade hört att det var premiär på filmen "The Kingdom" och att den tydligen skulle vara bra, så vi köpte biljetter till den. Filmen hyffsat bra men kan inte rikgit bedömma den. Måste nog se den en gång till för att förstå allt. Den var faktiskt rätt rå.. Gabby mådde illa efter att sett den. Inte för att jag förstår varför.. men hon kanske mår illa av att se blod? Fakta om handligen finns här för den som vill läsa. Efter filmen åkte båda hem för att villa ut oss inför morgondagen. Dagen efter hade vi nämligen bestämt att göra ett besök i San Francisco.


image72

image71



Lördagen den 29 september tog jag en lång sovmorgon. Eller lång och lång, sov till 10:30 i alla fall. Sedan steg  jag upp, tog en dusch och fixade till mig. Åkte hemifrån vid 12:30 och skulle träffa Gabby vid BART'en klockan 13:00 (BART'en är motsvarigheten till Stockholms tunnelbanor). BART'en tog ungefär 45 minuter så runt 2 tiden var vi inne i San Francisco. Från början var det tänkt att vi skulle åka in till San Fran för att se på den årliga "love paraden". Det är en parad där homosexuella ställer upp. För er som inte vet det så kan jag säga att San Francisco är till stor del känd för sin gaykultur och det bor väldigt många homosexuella där. Eftersom det är så känt så tänkte vi att det skulle kunna vara kul att faktiskt se hur stort det faktiskt var. Vi klev av BART'en vid Povell som ligger nära Unin Square. Det var inte alls någon parad där utan den var på något helt annat ställe. Dessutom går dom ju runt så ska man se något av paraden måste man vara där från början. Synd tänkte vi men sket i det och gick istället upp till Union Square för att titta runt i de olika butiker som finns där. Det finns väldigt många kända butiker runt omkring på Union Square men mycket av det som säljs är rätt dyrt. Disneybutiken fanns bland annat där. Massvis med disneysaker. Dit ska jag lätt igen. Sedan så finns Levis butiken där. Levis tillverkas ju orginal i San Fransisco. Det var väldigt billigt där trots att det var Levis. Sådana byxor som kanske kostar 900kr i sverige gick på 450-500kr här. Dit ska jag lätt tillbaka också. Självklart hittade på på en Hot Topic butik inne i San Francisco också. Gick in där i hopp om att hitta något fram Dragonforce och gissa om jag hittade något? Jo, jag hittade en t-shirt med dom. Fyfan va bra! Så nu har jag en sånn också image73
    Efter att ha varit inne i San Francisco några timmar kände vi oss trötta och bestämmde oss för att åka hem. Vi tänkte att kommer vi hem i en rimlig tid kan vi käka på någon restaurang och ta det lugnt. När vi kom tillbaka så åkte vi dock först till Stoneridge Mall för Gabby skulle kolla på en tröja. Jag behövde också kolla på en tjockare tröja för dom som man är så glömde man ju sin hemma. Fick dock vara lite försöktig med vad jag köpte för den här månaden har det gått åt mycket pengar. Antar att det blir så första månaden när allt är nytt. man vill prova allt liksom. Hittade tillslut en jättesnygg tröja på affären "American Eagle". En grå långärmad sak. Efter Stoneridge drog vi vidare till restaurangen Applebees vid Hacienda. Vi beställde in ett stort knippe revbensspjäll och delade på. Jag hade faktiskt aldrig ätit det tidigare men det var faktiskt riktigt gott! Satt och snackade lite och sedan sa vi hejdå och åkte hem. Det blev en rätt lång dag så jag var riktigt slut när jag kom hem. Gick och la mig i skaplig tid för att kunna ladda inför morgondagen. Då var det nämligen bestämt att vi (jag och familjen) skulle till IkEA. Äntligen! Jag som sett fram emot det så.


       


Söndagen den 30 september började precis som lördagen med en lång och skön sovmorgon. Runt 12 tiden började vi göra oss klar för att åka iväg mot IKEA. Det närmaste IKEA härifrån ligger i Berkely, som är precis utanför San Francisco. Det tog ungefär 1 timme att komma dit men det var det värt. Det var rätt märkligt att se IKEA i ett annat land. Allt såg nästan exakt lika inuti. Det var precis som att kliva in i ett IKEA i Sverige, bortsätt från en sak: Alla pratade engelska. Det första vi gjorde var att gå till Restaurangen för att äta. Jag tog såklart Kötbullar med potatis och lingonsylt samt Kopparbergs Pärsoncider! Det var riktigt gott men kötbullarna varken såg ut eller smakade som dom i Sverige. Det var trots allt hyffsat och så nära svenska köttbullar man kan komma här i USA. Till  efterrätt blev det äppelpaj med vanlijsås. MUMS! Vi handlade inte så mycket inne på själva IKEA utan gick ganska snabbt till Extra-affären som fanns precis utanför kassorna. Där sålde dom massa svenska saker. Så som: Knäckebröd, Kalles Kaviar, Julmust, Marabou, Kexchoklad, Daim, Ahlgrens bilar osv... Det var helt guld att komma dit och vi köpte en hel del sötsaker.
    När vi kom hem från IKEA så hämtade jag min kamera för att åka ner till Downtown. Det var nämligen "Livermore Hot Road Day" och massa gamla/nya fina bilar var uppställda. Fick en massa fina bilder. Jag kan inte ett skit om bilar så jag tog bara bilder på de som såg snygga eller konstiga ut. När jag var där nere så var det en i ett gäng av tonåringar som råkade gå in i mig. De var kanske 15-16 år och började snacka lite. De undrade varför jag fotade och jag sa att det mest var för mig egen skull. Sedan sa jag att jag var från Sverige och kom hit för lite mer än 1 månad sedan. Det var rätt trevligt att prata med dem men jag blev så jävla störd på dom efter ett tag. Dom kunde verkligen inte skilja på "Sweden" och "Switzerland". Jag började med att säga att jag var från "Sweden". Efter ett tag så sa en av dom: "So how is Switzerland?". Jag svarade lätt: "I don't know I'm from Sweden". De fortsatte tjata om Switzerland och de fick verkligen inte in i huvude att jag var från Sweden. En av dom ver helt jävla beng i huvude alltså. Jag tror han sa Switzerland 5-6 gånger. Han kom även med den knäppa frågan: "What language do you speak in Sweden? Do you speak french?". Visst, i Switzerland pratar man tyska, franska och Italienska men vafan ha lite koll !!! Jo föresten när vi var på IKEA var det en dam som kom fram till mig och frågade "what country is this company from?" jag svarade "it's from Sweden, I'm actually from Sweden too". På det svarade hon: "Oh, That's nice, I love your hot chocolate". VAFAN det är Schweiz som är känd för choklad inte vi. Jävla amerikaner som inte kan någon geografi, haha!
    Det var mycket under söndagen och på kvällen var vi bjudna på barbecue hos en vän till Mark. Marks vän Dave hade nämligen byggt ett stooooort hus uppe i bergen och under söndagen skulle han ha invigningsfest. Eller inte rikgit men typ. Huset var inte helt klart än men nästan. Det var ett rikgit stort hus som sagt och verkligen annorlunda. Marks vän hade lyckats få tag i en mycket känd arkitekt som bland annat har gjort några av världens högsta byggnader. Går inte att beskriva utsikten från baksidan på huset. Helt underbart.. med vingårdar nedanför. Men smakar det så kostar det. Vågar inte ens tänka på hur mycket det måste ha kostat. Många miljoner dollar i alla fall. Hade en trevlig kväll där och gott kött!



       


Idag Måndag den 1 Oktober har jag inte gjort så mycket mer än att klippt håret. Kände att det behövdes det var trots allt nästan 2 månader sen sist. Riktigt billigt var det också. Betalade bara $11 (ca 71kr).  Tro det eller ej men frisörskan kunde inte fatta att jag var från Sverige heller. Tog ett tag innan hon fattade att det inte var Switzerland. Gaaah! Jag antar att jag får vänja mig med att amerikaner har svårt att skilja på det där.


Jag började skriva bloggen runt 10pm och nu är klockan 12:40am. Tog alltså lite mer än 2h att skriva även om jag tagit lite pauser med youtube och etc. Hoppas det blev en bra uppdatering. Jag tycker i alla fall att jag fick med det mesta. Det finns föresten mycket mer bilder att se. Dessa finns såklart på det vanliga stället, dvs pixbox.


Nu är klockan mycket.. måste verkligen sova så jag orkar upp imorgon. Imorgon blir det den vanliga proceduren på morgonen sen ska jag till Juliana vid 9:30. Ska spela lite gitarr och sjunga. Hoppas min hals håller för det.. är fortfarande lite förkyld.. Nää nu orkar jag inge mer.


God natt med er!                                      Tips: Eva Cassidy är en så jävla bra sångerska!

Robin

RSS 2.0