Sierra Nevada bergen, Jordbävning & Halloween

3    N  o   v    e     m      b       e        rJamen heeej på er igen, det var ett tag sedan! Lite över en vecka sen sist så kanske dags för en liten uppdatering? Sedan jag sist skrev så har bl.a. dessa saker hänt:

♠  Var på premiären av Saw IV
♠  Varit i Sierra Nevada Bergen vid Lake Tahoe.
♠  Har gymmat en hel del.
♠  Det har varit Halloween.
♠  Vi har haft en jordbävning.
♠  Ritat en ny teckning (dock hemlig tills vidare).
♠  Börjat kolla på olika kurser som jag ev. ska läsa till våren.
♠  Varit till San Francisco (Ikea, golden gate, union square) med Gabby.
♠  Varit med när Gabby tatuerat sig.Torsdagen den 25;e oktober klockan 23:59 var jag tillsammans med Juliana och Grazieli på preimären av Saw IV. De visade den i Hacienda på IMAX skärmen. IMAX skärmen är alltså en jätteskärm där dom normalt visar filmer  typ som på Kosmonova i Stockholm. De hade anpassat Saw -filmen så att den skulle passa på den skärmen. Kan ju säga att det blev inte mindre: Läskigt/Äckligt bara för att det var större skärm, snarare tvärt om. Ska inte avslöja något om filmen men kan säga att den var ungefär lika bra som trean. För övrigt kommer den till Sverige den 16 november. Sökte lite på imdb och inte helt oväntat kommer också en femte film i Saw-serien. Saw V har premiär någon gång nästa år.

-----------------------------------------------

Förra helgen åkte jag tillsammans med "familjen" till Sierra Nevada Bergen. Stugan vi bodde i låg i Tahoe och ganska nära sjön Lake Tahoe. Än är det inge snö där men vi åkte mest dit för att se hur stugan vi hyrt var samt fira Marks födelsedag. Stugan var väldigt stor och fin och vi kommer med största sannorlikhet hyra den en vecka över nyår. Då kommer det förhoppningsvis vara mer snö också så jag kan visa mina skills på snowboardbrädan *ironi*. Den här gången var det inte mycket snö alls så vi spenderade lördagen genom att ta en liten hike i bergen. Vi gick rätt högt upp och tillslut nådde vi fram till en av alla skidställen i "the sierras". Stället heter Sugar Bowl och är ett relativt nytt skidställe. Kommer nog bli grymt att åka där nästa gång vi kommer dit.

image120

Så här såg alltså stugan ut. Rätt stor faktiskt. Mer bilder från helgen i bergen hittar ni under min profil på pixbox. För att kunna se bilderna är den bara att gå in på sidan, skapa en användare och lägga till mig (rexplorer) som vän.

-----------------------------------------------

Onsdag den 31;a oktober var det Halloween. Halloween som är ett riktigt stort jippo för barn, ungdomar och vuxna här i USA. Man kan med stor marginal säga att Halloween är mycket större i USA än vad det är i Sverige. Här i USA började affärerna sälja halloweensaker redan 2 månader i förväg. Många tar halloweenfirandet väldigt seriöst och köper massor av olika dakorationer. Som ett exempel kan jag ta Anitas (den tyska au pairen) förra värdfamilj. Dom hade spenderat runt $3000 på halloweensaker de senaste 3 åren. I svenska kronor är den ungefär 6400kr per år. Helt sjukt! 

Jag och Kevin tänkte såhär istället: Varför inte göra sina egna halloweenprylar? Det är mycket billigare och roligare. Vi gjorde ett par gravstenar av kartong, spöken av kartong och en död gubbe i människostorlek. Gubben gjorde vi genom att fylla några av Kevins gamla kläder med tidningar och annat skräp. På halloweendagen la vi gubben med huvudet precis framför däcket på bilen så det såg ut som han var på väg att bli påkörd. Detta tyckte många som kom förbi var jätteroligt och flera tog t.o.m kort på det! :)

1. Kevin och gravstenarna       2. The Dead Guy
    
                      

En vecka innan halloween var det trick n' treat nere i Downtown. Då sprang barnen runt i alla affärer som fanns där och samlade in godis. Detta kan man säga var ungefär som en uppvärmining inför halloweendagen. På självaste halloweendagen var tusentals ungar ute och tiggde godis genom att säga "Trick or Treat". Det pågick under några timmar och varje barn var sedan försett med godis som räcker i några veckor. Det är helt sanslöst vad mycket godis folk köpt in och delat ut.

Jag hade inte alls tänkt gå ut och trick n' treat:a men så på kvällen ringde Juliana och ville ha med mig och Grazi ut. Hon hade en rolig idé tyckte hon där hon gjort en skylt och skrivit "Au Pairs experiencing their first Halloween". Denna skylt skulle vi sedan bära framför oss när vi gick runt. Jaja tänkte jag och begav mig iväg för att köpa en mask. Ville ju egentligen ha V for Vendetta dräckten men $50 dollar för den kändes inte som någon höjdare. Hade inte så mycket tid på mig heller när jag var på affären så jag köpte bara något. Det blev en brun affroperuk och en mask för ögonen. Såg faktiskt rätt coolt ut, hahahaha! Vi gick runt och tiggde godis ett litet tag sedan gick vi hem till Juliana och såg på en film.

3. Jag och Grazi   4. Jag och Juliana   5. Jag i Afro        6. Halloweengodis

                         

-----------------------------------------------

I tisdags satt jag och ritade och helt plötsligt hördes som ett duns i marken. Först lät det som att någon gick in genom dörren och klampade med rätt tunga steg. Jag trodde det var Jake som kom hem först för det lät nästan som det brukar göra då. Kort efter kändes det som en våg kom genom marken och sedan såg jag hur lamporna som hängde i taket började svajja fram och tillbaka. Då förstog jag var det var. Jag hade precis fått uppleva min första jordbävning. Det var en ganska liten jordbävning, förmodligen runt 3,5 på richterskalan men det var häftigt.  Det är häftigt vad naturens krafter kan göra.

Förutom skalvet har det ju varit stora bränder i Californien. Dessa bränder som startade i San Diego och sedan spred sig upp mot Los Angeles har det varit mycket prat om. Det har pratats mycket på nyheterna och i tidningar, även om jag inte följer någon av dom så mycket. Även utanför USA verkar det ha uppmärksammats. Flera hemma i Sverige har skrivit och frågat mig: brinner det vid dig? Hur är det, är du oskadd? Ja jag är oskadd. Bränderna nådde upp till vissa delar av Los Angeles vilket ligger ca 7 timmar söder om Livermore. Så det var ganska lugnt för mig. USA är ett stort land, allt är lång ifrån här även om det inte ser ut så på kartan.

-----------------------------------------------

För några dagar sedan blev jag klar med en ny teckning jag ritat. Tänker dock inte visa och avslöja vad det är för något än. Det kommer jag göra i slutet av November. Ni kommer förstå varför senare. Har upptäckt att jag faktiskt är rätt bra på att rita även om det tar några timmar att slutföra en bild. Det jag behöver öva på nu är att bli snabbare på att rita. Det är faktiskt inte så svårt egentligen. Jag tror att alla har kunskapen det gäller bara att öva upp den.

Har börjat kolla nu på olika kurser som finns på Las Positas College. Snart är det nämligen dags att börja anmäla sig till kurser då de startar i januari. Har kollat på några kurser i bl.a. röstträning/sång, gitarr och dans. Det verkar både kul och intressant.

-----------------------------------------------

Idag (3/11) var jag in till San Francisco med Gabby. Vi åkte först till IKEA och köpte lite godis sedan åkte vi vidare till Golden Gate Bridge. Idag var det bra väder och inge dimma över bron så vi passade på att ta några bilder. Jag hade tyvärr glömt kameran hemma men Gabby hade med sin. Ska lägga upp bilderna så fort jag får dom av Gabby. Efter Golden Gate åkte vi vidare till Union Square. Där delade vi på en pizza och bara tog det lugnt. Drog därifrån vid 6 tiden för Gabby hade bokat tid på tatueringsstudion klockan 7:30. Vi åkte till tatueringsstudion och efter många om och men bestämde sig Gabby för en tatuering. Det blev en sorts ros som hon skulle ha på armen. Det tog ungefär en timme innan den var klar. Lite mindre än en baseball blev den och för det fick hon betala $150 (961kr). Själv vet jag inte om jag någonsin kommer göra en tatuering. Det känns alldeles för svårt att hitta ett bra betydelsefullt motiv.


Nu är jag verkligen trött som en get. Klockan är 00:51 och då har jag ändå dragit tillbaka den en timme. Idag, lördag natt ska nämligen folket i USA dra tillbaka klockan till vintertid. På tal om det. Mark gav mig ett bra knep för att veta vilket håll man ska vrida klockan åt: "Fall-back and Spring-Forward". Får se om någon fattade vad han menade ;-)

Anyway.. kika in bilderna på pixbox och släng in en kommentar här. Det uppskattas!
Ha det så bra bra nu så ska jag också ha det..

God natt!

R

Kommentarer
Postat av: Michael

Oj. Nu var det ett långt och bra inlägg :) Alla bilder på din Pixbox är låsta, även fast jag är med i dina kontakter. Du får kolla upp det sen (jag ser alla album men när jag öppnar dem är det är som små lås på alla bilder). Det var smart det där med vinter- och sommartid. Såklart vi förstår, är väl inte retarded :D

2007-11-04 @ 10:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0