Imorgon bär det av!

T r e t t i o n d e   D e c e m b e r


Hej alla glada!

Hoppas helgen har varit lugn och att ni inte druckit allt för mycket.
Här är det bara bra och det har varit relativt lugnt. I fredags var jag hemma hos Gabby på en liten "fest". Från början var det en hel del som skulle komma men allt eftersom droppade flera bort av olika anledningar. Till slut var det bara: jag, Gabby och en som heter Bibi kvar. Det var därför jag satte fest inom parentes för jag vet inte om man kan kalla det de. Hur som helst hade vi riktigt trevligt ändå. Spelade musik, dansade och flummade runt lite allmänt. Ni vet ju hur jag kan vara på fester (och även i vanliga fall). Vi avslutade kvällen med att se en film. Rush hour III blev det, grymt rolig film. Stannade över natten hos Gabby eftersom jag hade druckit lite och därför inte kunde köra. Dagen där på bestämde vi oss för att ta en tur in till San Francisco. Åkte först in till Union Square för Gabby skulle byta något inne på Levis-butiken. Sedan åkte vi vidare ner till fishermans wharf (turiststället) för att bara gå runt och kolla i de små affärerna där nere. Jag införskaffade mig ett nytt objektiv och filter till kameran. Det var mycket billigare att köpa där nere än i en vanlig affär. Först var jag lite osäker på om jag skulle våga köpa men tillslut gjorde jag det. Som tur var så funkade filtret och objektivet riktigt bra. Micke undrar säkert vad för objektiv så därför skriver jag det. På objektivet står det typ: BOWER 0.45x DIGITAL WIDE LENSE W/MACRO. Det är typ vidvinkel och macro i samma. Filtret jag köpte var typ både polarisering och uv i samma. Hur som helst är jag nöjd och det funkar bra.


image138


Nu är det söndag och dagen före nyårsafton. Jag har precis varit och hämtat snowboarden som jag hyrt som jag ska ha imorgon när vi åker till Sierra Nevada bergen. Vi ska nämligen dit igen där vi var i oktober. Skillnaden mot förra gången är att den här gången är det snö. Vi åker som sagt imorgon tidigt på morgonen och stannar till den 5;e december. Kommer nog bli riktigt kul. Förhoppningsvis kan jag lära mig åka snowboard också. Vi får se hur många blå kroppsdelar jag har när jag kommer tillbaka :)

Ska försöka ta lite bilder där uppe också så ni får se hur det ser ut. Det är riktigt vackert där uppe ska ni veta.
Ska försöka börja packa lite snart så jag blir klar med det. Mycket varma kläder ska med. Det är inte så varmt där direkt, en bit under nollstrecket är det nog just nu.

-------------------------------------

Juste måste ju bara säga till er att håll utkik på GD's hemsida. Intervjun med mig kommer nog upp vilken dag som helst. Förmoldigen kommer det komma upp här: http://gd.se/live och förmodligen under länken "gävlebor i världen". Då återstår det att se hur dom porträtterar mig =)

Nä nu ska jag ta och få i mig nått att äta, känner mig rätt hungrig.
Ha det så bra och ha en underbar nyårsafton!

Best wishes

R






Svensk-Amerikansk jul!

T j u g o s j ä t t e   D e c e m b e r


Hej alla trogna läsare och god jul på er!

Jag beklagar verkligen att det har tagit sådan tid med en ny uppdatering. De senaste dagarna har jag försökt komma in på bloggen och uppdatera men det har inte fungerat. Vetesjutton varför, jag har kunnat läsa bloggar men inte loggat in och skriva nytt. Hur som helst nu verkar det funka så då kör vi.

Sedan sist jag skrev så har jag hunnit med en del. Det mesta är dock julrelaterat eftersom vi är i sånna tider nu. För två veckor sedan ungefär blev jag klar med julklappar till dom hemma i Sverige. Skickade hem dom så fort jag blev klar så att det skulle komma fram innan jul. Blev riktigt nöjd med vad jag hittade på åt dom faktiskt. Kan t.o.m skriva vad jag köpte nu eftersom julafton redan varit och dom redan öppnat paketen. De fick följande saker:

Mamma - Halsband med tillhörande örhängen samt ett armband. En ris/ört-påse som man värmer i micron och har på ryggen eller magen för att må bättre i muskler och leder.
Pappa - Två dvd:er. Den ena en musikdvd med "Eagles" och den andra en film med "Battalstar Galectica".
Linda - En box från affären Victorias Secret med smink, lotion och hudkräm i.

Efter att dom öppnat allt så verkade dom i alla fall vara nöjda, så då är jag också det :)

Sen var det dags att köpa julklappar till familjen här. Det var faktiskt rätt svårt då man inte hade nån aning om vad dom tyckte om. Inte sa dom så mycket när man frågade heller. Det enda lillgrabben sa när jag frågade var: typ nå skategrejer, spelar ingen roll vad. Blev tillslut följande:

Pappa (Mark) - En bok om Sverige med information om massa olika saker, allt från sjöar till maträtter.
Jake (äldsta sonen) - Volym ett och två av tv-showen "Whose line is it anyway?".
Kevin (yngsta sonen) - Volcom t-shirt, skatekeps och vristband.

De verkade vara riktigt nöjda också så det var ju kul :)


Nå... vad har jag fått då tro? många som undrar det kanske, haha.

Från dom hemma i Sverige fick jag det som är lättast för dom och ge och det som jag helst ville ha. Det vill säga: pengar. Fick pengar från massa olika folk. Mamma&Pappa, mormor, Rolf, farmor&farfar, morfar. Gud så himla snälla alla var. Det uppskattas verkligen. Jag kan lova att pengarna kommer till användning. Från familjen här fick jag:

- Presentkort på "Sports charlet" så jag kan hyra snowboard i en vecka när vi åker upp till bergen.
- Presentkort på "Richards" en konst/pryl affär där jag brukar köpa saker jag behöver för att rita.
- Snowboardglasögon.

Blev riktigt nöjd med allt jag fick. Nu jävlar ska jag bli proffs på snowboard, haha!


På julafton (den 24;e) så tog vi en skön välbehövlig sovmorgon. Tog det lugnt framför teven ett tag och gick sedan ut på eftermiddan och käkade lunch. Senare på kvällen åkte vi iväg för att hälsa på några vänner till Mark. Det hade bjudit dit oss för att först äta middag och sedan följa med på en julgudstjänst. En av de vi hälsade på var nämligen präst och ville jättegärna att vi skulle komma på gudstjänsten. Det var lite kul faktiskt och se hur det går till i en amerikansk kyrka lite skillnad mot Sverige. Cermonin var slut runt 11pm och efter det begav vi oss hem.
Juldagen (den 25;e) började med att alla vaknade ungefär klockan 9. Då satt Kevin redan klar i vardagsrummet redo och förväntanfull på att få öppna sina julklappar. Kevin fick agera lite tomte och delade ut julklapparna till allesammans. Alla verkade bli nöjda med sina klappar. Jag blev i alla fall nöjd med mina. Kevin var helt lyrisk över skatekläderna och posade gärna i dom. Det var inte riktigt bestämt vad vi skulle göra den här dagen mer än att öppna julklappar och senare käka julmat. Efter att ha tittat på tv ett tag bestämde vi oss för att ta en cykeltur. Vi cyklade genom vingårdar och över små berg. Det blev en rätt lång cykeltur faktiskt men det var bara skönt. Vädrget var helt underbart kan nog inte bli så mycket bättre den tiden på året. Det var nog ungefär 25 grader celsius i solen och blåste bara lite grann. När vi kom hem från cykelturen började vi att laga julmaten. Det blev: köttbullar, prinskorv, sill, ägg, potatis, lax och lite annat. Till efterrätt blev det risgrynsgröt med hallonkräm ovanpå. Låter lite kontigt kanske men det var faktiskt gott att göra så.


Lite annat som har hänt då..

Har äntligen sökt in till Colleget här. Kurserna jag sökte blev: Elementary Voice 1 och Dance Workshop. Kom in på båda så den 22;a januari börjar jag på dom. Jag tror det kommer bli riktigt kul =)

Har fått ett mail från Gefle Dagblad där dom skriver att intervjun förmodligen kommer publiceras på GD's hemsida runt nyår. Förmodligen på nyråsafton men håll utkik runtomkring där. Jag ska försöka kolla också och så fort jag ser något så skriver jag om det här.

Nu börjar jag bli rätt trött så tror inte jag orkar skriva så mycket mer just nu. Tror jag ska krypa ner i sängen och se American Pie: Beta House som jag hyrde.


Ha det så bra allihop. Hör gärna av er!

PoK

R

Jul, jul, strålande jul

T j u g o n d e   D e c e m b e r



Klockan är 02:48 på natten och jag kom precis hem från biografen.
Var och såg premiären av "Sweeney Todd". En film med Johnny Depp i huvudrollen.
Riktigt bra film faktiskt men den måste ses igen. En sånn där film som är svår att få
grepp om helt första gången man ser den.

Kevin är ledig imorrn därför jag kunde gå på den.
Så det blir lite sova imorgon i alla fall.

Tror jag ska dra en liten uppdatering senare på dagen.
God natt på er så länge!

R

Lång vecka

T i o n d e   D e c e m b e r


Hej på er!

Den här veckan har det varit lite mer att stå i än föregående veckor. Anledning: Mark har varit i Sverige. I måndags åkte Mark först till Washington DC för att ha ett möte på tisdag eftermiddag. Efter det flög han till Sverige, också i jobbrelaterat syfte. Han stannade i Sverige hela veckan och kom hem i lördags. Så hela veckan har jag fått ansvarat för hemmet. Det var inte allt för jobbigt men såklart lite krävande.

Lagade mat tre av fyra dagar. På tisdagen försökte jag mig på köttbullar. Det gick bra förutom att dem inte blev så runda. Det går nämligen inte att få tag i den typ av köttfärs som finns i Sverige så då blir allt konstigt. Istället för att vara runda så sjönk dom ihop och blev mer som pannbiff. Fast det spelar ju ingen roll. Som mamma brukar säga: det går ju ändå sönder i magen. På onsdagen skulle jag göra korvstroganoff men det går inte att få tag i rätt korv här så det blev PORK-storganoff istället. På torsdagen blev det vanlig svensk pannkaka, dock väldigt omtyckt. Bakade även en del när Mark var borta. En dag gjorde vi negerbollar och en annan gjorde vi kladdkaka. När jag förklarade för andra au pairer att vi hade bakat negerbollar så använde jag översättningen för chokladbollar. Ni kanske förstår varför?

I fredags var det "grand opening" för casa del pomba. Det är iaf så det kallas, det mest juldekorerade huset i Livermore. I 25 år har de dekorerat och haft öppet för allmänheten. Så i fredags var det öppningsdag för i år. En kör sjöng massa julsånger, polis och brandchef sa några ord och prästen gav sin välsignelse. Måste säga att huset var riktigt häftigt. Nog för att amerikaner är kända för att göra det lilla extra av högtider men kanske inte såhär mycket extra? Gissa hur många lampor dom hade? 278 600 stycken!!! Helt galet! Tog självklart massa bilder. Ni kan som vanligt hitta dom på pixbox.se. Har sag det förr men säger det igen: För att se bilderna måste ni registrera er och bli vän med mig (rexplorer).

     


Igår (söndag) var jag på den årliga au pair julfesten. Alla skulle laga någon maträtt, sallad eller efterrätt och ta med så alla kunde ta del av olika länders godheter. Jag hade inte så mycket tid att göra något på så jag gjorde negerbollar och tog med. Det visade sig att dom var uppskattade. Fatet var nämligen tomt när jag skulle därifrån. Under kvällen åt jag en massa god mat och träffade flera trevliga au pairer. Träffade en till kille som var au pair. Han var från Japan, riktigt coolt. Vi bytte mail och sa att vi skulle kontakta varandra. Han bor ca 20min från mig så det är inte så långt. Kul att få kontakt med lite killar också. Klagar inte på att träffa massa tjejer men ni förstår kanske vad jag menar? Dessutom är det najs att han är från Japan. Ett så coolt land och språk och man måste ju bara åka dit någon gång. Träffade även på några svenska au pairer, några som jag redan träffat på thanksgivingfesten i San Francisco. Två speciellt trevliga, Cissi och Diba, den ena från Piteå och den andra från Stockholm (?). Bytte nummer och kanske ska hitta på något nån dag. Dom åker dock hem i Januari så det är lite synd.

Idag är det måndag och en ny vecka.. bara två veckor kvar till julafton (den svenska). Tror jag ska ut och handla julklappar idag så dom hinner komma fram till Sverige innan jul.

Ska ta och käka lite oatmeal nu sen bär det av till Mall'en.
Ha det bäst och dra gärna iväg ett mail eller msg på msn!

Julhälsningar från Väst!

R

RSS 2.0